Info: 3 Avancerat lösenordsåterställningsläge

Först bör du förstå de 3 lösenordsåterställningslägena, som är Dictionary Attack, Brute Force med Mask Attack och Brute Force Attack.

Ordbok Attack

När ska man använda: Om du vet vilka lösenord du någonsin har använt, och de kan vara ditt lösenord för Excel-filen, lägg dem i en txt-fil och importera den till vår programvara, så kommer den automatiskt att ta reda på det korrekta. Om du inte har någon aning om sådana filer, tillhandahåller detta program en senaste lösenordsordbok för dig.

Hur det fungerar: När du väljer den här typen kan du ladda ner den senaste lösenordsordboken byggd från vår programvara så länge du klickar på alternativet "Inställningar".

Du kan lägga alla möjliga lösenord i ett textdokument, infoga dokumentet i PassFab för Excel och sedan köra den här programvaran, den kommer att få tillbaka ditt lösenord. Annars kommer det att återställa lösenordet från den inbyggda ordboken.

passfab for excel dictionary attack settings guide

Brute Force med Mask Attack

När ska man använda: Om du känner till några ledtrådar om ditt lösenord, såsom längd, tecken, ange prefix eller ange suffix, är detta ditt bättre val, då detta läge rekommenderas starkt.

Hur det fungerar: Välj "Brute Force with Mask Attack" och tryck på "Settings". I panelen Inställningar ställer du in den bästa kombinationen för ditt förlorade lösenord. Enkelklicka på "OK"-knappen och avsluta Inställningar. Klicka på knappen "Återställ" för att påbörja återställningen.

Till exempel: Anta att ditt lösenord är femsiffrigt, innehåller "8", "h" och "_" och att det första tecknet är "h", då föreslås du att du markerar:

 • Minsta lösenordslängd: 1
 • Maximal lösenordslängd: 6
 • Alla gemener (az): h
 • Alla nummer: 8
 • Specialsymboler ($@#): _
 • Ange prefix: h

Efter dessa inställningar kommer du att få tillbaka lösenordet smartare och snabbare.

passfab for excel brute force with mask settings

Brute Force Attack

När ska man använda: Om du verkligen inte har någon aning om ditt förlorade Excel-fillösenord, så är detta det sista men inte minst alternativet.

Hur det fungerar: Klicka på "Brute Force Attack" i huvudanvändargränssnittet och tryck sedan på "Återställ" -knappen för att utföra Excel-lösenordsåterställning.

choose brute force attack in passfab for excel

Hur man återställer Excel Open Password

Videoguide

Textguide

 • Öppna PassFab för Excel, klicka på "Återställ Excel Open Password".

  passfab for excel recover open password guide
 • Klicka på knappen "+(Vänligen importera Excel-fil)" för att importera lösenordsskyddad Excel-arbetsbok. Och välj ett av lösenordsåterställningslägena för att återställa Excel Open Password.

  passfab for excel recover open password guide
 • Var tålmodig. Om några minuter kommer det korrekta lösenordet att visas i ett popup-fönster.

  passfab for excel recover open password guide

Hur man tar bort Excel-begränsningslösenord

Textguide

 • Öppna PassFab för Excel, klicka på "Ta bort Excel-begränsningslösenord".

  remove excel restriction password guide in passfab for excel
 • Klicka på "Vänligen importera Excel-fil" eller flytta din Excel-fil till tilläggsrutan.

  remove excel restriction password guide in passfab for excel
 • Tryck på "Ta bort" för att börja ta bort lösenordet.

  click remove in passfab for excel
 • Vänta i några sekunder och ditt begränsningslösenord kommer att tas bort. Klicka på alternativet "Öppna mapp" och du kommer att se den nya filen namngiven efter början av texten. Det är samma fil men har inget begränsningslösenord längre.

  click remove in passfab for excel