Microsoft Word är ett av de bästa dokumentbearbetningsverktygen som finns tillgängliga idag som låter dig skapa många typer av dokument för personlig eller professionell användning. Den erbjuder också stela säkerhetsfunktioner så att dina dokument inte kan ändras av obehöriga användare.

unlock selection in microsoft word 2016

Men du kanske vill modifiera Word men fick problem med "Du kan inte göra den här ändringen eftersom valet är låst". Hur du själv ändrar dokumenten när valet är låst kan du följa guiden nedan som visar hur man låser upp val i Microsoft Word 2016. När du har låst upp markeringen i ett dokument bör du kunna ändra innehållet i det.

Metod 1. Lås upp MS Word-valet är låst av Stop Protection från Restrict Editing-menyn

Det finns ett enkelt sätt att låsa upp val låst i Word 2016-dokument och det kräver inte ens att du installerar någon app på din dator. Följande är en guide för det.

unlock selection in microsoft word by stopping protection

Öppna dokumentet där valet är låst i Microsoft Word 2016-applikationen på din dator. När dokumentet öppnas, gå till fliken Granska och hitta och klicka på alternativet som säger Begränsa redigering. Du kommer nu att se rutan för begränsningsredigering på skärmen. Hitta och klicka på knappen som säger Stoppa skydd för att låsa upp val i Word.

Dokumentet ska nu vara upplåst för att det ska kunna ändras och du kan testa det själv genom att lägga till en ny rad eller ta bort en befintlig rad från dokumentet. Förhoppningsvis är valet låst i Microsoft Word 2016-problemet bör nu vara löst åt dig.

Metod 2. Använd funktionen Redigera ändå för att låsa upp Ordval är låst

Ibland kan en författare markera dokumentet som slutgiltigt, vilket innebär att dokumentet inte kräver några ytterligare ändringar. Om så är fallet med ditt dokument måste du göra stegen nedan för att kunna ändra det.

unlock selection in ms word 2016 with the edit anyway feature

Starta det låsta dokumentet i MS Word 2016 och försök att ändra innehållet i dokumentet. Ett meddelande visas högst upp i dokumentet om att dokumentet har markerats som slutgiltigt. Klicka på knappen som säger Redigera ändå och den låter dig redigera dokumentet även om det har markerats som slutgiltigt.

Detta ger dig en chans att ändra innehållet och sedan kan du markera dokumentet som slutgiltigt igen. Hej, du vet nu hur du låser upp urval i Word-frågan.

Metod 3. Använd en produktnyckel för att aktivera Microsoft Word 2016

Om du har använt testversionen av Microsoft Word 2016 på din dator och utvärderingsperioden nu är över, måste du köpa en produktnyckel för att låsa upp val och redigera dina dokument.

Du kan köpa en produktnyckel direkt från Microsoft och den aktiverar din kopia av MS Office på din dator. När MS Office är aktiverat bör du återigen kunna redigera dokument precis som du kunde tidigare.

Om du redan hade aktiverat Office-paketet på din dator men programvaran ber om produktnyckeln igen och du inte har tillgång till den, kan du använda ett program som hjälper användare att hämta produktnycklar för Office 2016.

unlock selection in ms word 2016 using product key

Tips: Återställning av PassFab-produktnyckel kan också hjälpa dig att hämta produktnyckeln för Microsoft Office 2016 på din dator. Ladda ner och kör verktyget på ditt Windows-system. Klicka sedan på "Hämta nyckel" så hittar du alla produktnycklar på din skärm. Du kan lära dig hur du använder den i detta guide . Varsågod.

Fler tips: Hur man låser upp ett öppet lösenord i Microsoft Word 2016

Förresten, om du glömt eller tappat bort det öppna lösenordet i Word 2016, då PassFab för Word är utan tvekan ditt bästa alternativ. Det är ett kraftfullt Word-lösenordsåterställningsverktyg som är utformat för att låsa upp lösenord i Microsoft Word och till och med stöder alla Word-versioner. Det finns tre lägen för att hjälpa dig med lösenordsåterställning, som är Dictionary Attack, Brute-force Attack och Brute-force with Mask Attack.

Allt du behöver göra är att importera ditt Word-dokument, välj ett återställningsläge och klicka sedan på Start-knappen. Slutligen kommer ditt lösenord att visas i ett popup-fönster.

Du kan också titta på den här självstudievideon om hur du använder den:

recover ms word password and unlock selection using passfab for word

Sammanfattning

Vi hoppas att guiden ovan hjälper dig att låsa upp val i Microsoft Word 2016 så att du kan ändra innehållet i dina dokument. Och med programmet som ovanstående licensnyckelsökare från PassFab kan du nu hämta dina förlorade produktnycklar för att låsa upp valet också. Sist men inte minst, om du behöver låsa upp glömt Word 2016-lösenord, kanske du är intresserad av det här inlägget om Office 2016 lösenordsåterställning .