Fabriksåterställning är en kraftfull och enkel funktion för att lösa många problem i din enhet och göra din enhet till en fräsch. Men om du glömmer lösenordet kommer denna fråga att bli mycket komplicerad.

Som vi alla vet är iOS-systemet ett av de säkraste systemen runt om i världen, även FBI kan inte hacka iPhone utan lösenord eftersom Apple har utvecklat en mycket bra säkerhetsåtgärd, det vill säga om du försöker ange fel lösenord på iPhone och misslyckas kommer enheten automatiskt att inaktiveras i minuter eller till och med permanent inaktiveras.

Jag har varit engagerad i teknik i mer än tio år och lägger också stor vikt vid denna fråga. Jag är ganska säker på att det fortfarande finns sätt att lösa det på. Läs bara vidare för att hitta sätt att veta hur man fabriksåterställer iPhone 11/12/13. Och det bör noteras att metoderna för att återställa iPhone kommer att förlora data. Det är bättre att säkerhetskopiera dina data innan du utför en fabriksåterställning på iPhone.

how to factory reset iphone without password

Del 1: Hur man fabriksåterställer iPhone 11/12/13 utan lösenord

how to factory reset iphone without password

Enligt min undersökning och forskning är PassFab iPhone Unlocker det bästa och enda valet att fabriksåterställa iPhone 11/12/13 när du glömmer ditt skärmlösenord och ditt Apple ID-lösenord. Men om du känner till Apple ID-lösenordet kan du också välja iTunes, återställningsläge, DFU-läge, iCloud eller Hitta min app för att återställa enheten. Vad mer är, om du vill återställa iPhone snabbt eller förhindra att din iPhone hamnar i andra problem, då är PassFab iPhone Unlocker fortfarande ditt bästa val.

# Utan något lösenord

Sätt 1: Det bästa sättet att fabriksåterställa iPhone utan lösenord - PassFab iPhone Unlocker, 100 % fungerar

Som vi vet är det lite svårt att utföra fabriksåterställning på iPhone utan lösenord. Vad som ökar bördan är när du också har glömt Apple ID-lösenordet och inte kan använda iTunes eller iCloud för att återställa iPhone till fabriksinställningarna. Dock, PassFab iPhone Unlocker är en ultimat lösning för att fabriksåterställa iPhone utan lösenord. Och det är också tillgängligt för fabriksåterställning av iPhone 11/12/13/X/8/8 Plus/7/7 Plus/6/6 Plus/5/4. PassFab iPhone Unlocker är modellerad med en helt pålitlig rad funktioner och kan kringgå lösenordet för iPhone/iPad-skärmen mycket enkelt och 100 % effektivt!

4 skäl för dig att välja PassFab iPhone Unlocker

 • Inget behov av lösenord.
 • Högsta framgångsfrekvens: 100 %
 • Flera funktioner: lås upp låsskärmen snabbt, fabriksåterställ iPhone, ta bort Apple-ID eller lösenord för skärmtid, kringgå MDM.
 • Enkel hantering: du behöver bara klicka på knapparna på skärmen för att göra en fabriksåterställning.

Så här fabriksåterställer du iPhone 11 utan lösenord. Använd den kraftfulla PassFab iPhone Unlocker för att göra jobbet åt dig i bara 3 steg. Följ bara guiden som nämns nedan:

 • Ladda ner och installera iPhone Unlocker

  För att kickstarta processen, ladda bara ner den här programvaran på din fungerande PC eller Mac. När det är installerat, kör programmet och tryck på "Start" för att utföra fabriksåterställning på enheten.

  unlock locked screen interface

  Anslut sedan din enhet till dator eller Mac och klicka på "Nästa" från gränssnittet.

  connect
 • Skaffa firmwarepaketet.

  Du kommer att behöva ladda ner det senaste firmwarepaketet för att återställa iPhone till fabriksåterställning utan iCloud-lösenord. Se till att välja rätt väg och klicka sedan på "Ladda ner" för att påbörja ytterligare.

  start download firmware
 • Fabriksåterställ enheten.

  Efter att ha laddat ner firmwarepaketet kommer programmet att återställa iPhone till fabriksinställningarna. Klicka på "Start Unlock" för att radera iPhone-lösenordet.

  download firmwave susscefully

  Vänta bara ett tag. När lösenordet har tagits bort, ställ in din nya iPhone och gör ändringar i säkerhetsinställningarna. Om du har en vanlig iTunes/iCloud-säkerhetskopia, återställ iPhone från säkerhetskopia.

  removing passcode-passfab iphone unlockerremove passcode successfully

# Känna till Apple-ID och lösenord

Sätt 2: Radera en iPhone utan lösenord via iTunes

iTunes, iPhones officiella mediaspelare, är i första hand en musikapplikation för Apple-användare. Men det kan användas för att lösa hur man raderar en iPhone utan lösenord och andra syften som att uppdatera enheten kan också användas. Oavsett om du vill komma åt din andra iPhone-enhet, felsöka programvara/hårdvaruproblem eller lösa eventuella problem, är fabriksåterställning av din iPhone med iTunes det bästa sättet att göra det. Allt du behöver är en anslutning mellan enheten och datorn och följ stegen nedan.

För att radera iPhone med iTunes behöver du:

 • Känn till Apple-ID och lösenord.

 • Stäng av Hitta min-funktionen på din enhet.

 • Du har någonsin synkat iPhone med din dator och litar på den.

 • Starta iTunes på försynkroniserad dator (där iTunes har parats tidigare). Använd USB-kabel, dra anslutningen av din iPhone till PC.

 • Synkronisera iPhone med iTunes och skapa säkerhetskopia. När säkerhetskopieringen är klar trycker du på "Sammanfattning" följt av knappen "Återställ iPhone".

  restore iphone itunes
 • Det kommer att styra din iPhone att återställa, gå bara till skärmen "Set up" under återställningsprocessen.

 • Direkt efter det klickar du på knappen "Återställ från iTunes backup". I iTunes-gränssnittet väljer du iPhone och säkerhetskopia som du har skapat.

Sätt 3: Torka iPhone utan lösenord i återställningsläge

Sätt iPhone i återställningsläge kan återställa en rad problem som att iPhone har fastnat på Apples logotypskärm. Naturligtvis kan den också användas för att återställa iPhone utan lösenord i situationen att din låsta iPhone aldrig har anslutit till datorn, men du måste känna till Apple ID-lösenordet och Find My fearure är inaktiverat på enheten.

 1. Ladda ner den senaste iTunes och öppna den på din dator.

 2. Sätt iPhone i återställningsläge.

  • För iPhone 8 och nyare: Tryck och håll in en av "Sido"-knappen och en volymknapp. Dra avstängningsreglaget för att stänga av iPhone. Tryck sedan på och håll ned "Volym ned"-knappen för att ansluta iPhone till iTunes och gå in i återställningsläget.

  • För iPhone 7 och 7 Plus: Tryck och håll ned "Side"-knappen tills du ser skjutreglaget Power off. Dra den åt höger för att stänga av telefonen. Tryck och håll ned "Volym ned"-knappen tills du ser skärmen för återställningsläge.

  • För iPhone 6 och tidigare: Tryck på "Side"-knappen och släpp den när du ser skjutreglaget Power off. Dra den för att stänga av iPhone. Och tryck och håll ned "Hem"-knappen för att gå in i återställningsläge.

   factory reset iphone 11-recovery mode
 3. Hitta enheten och välj "Återställ" från 3 alternativ.

  restore iphone with itunes

Sätt 4: Återställ iPhone 11/12/13 utan lösenord med DFU-läge

DFU-läge är ett alternativt återställningsläge. Det kan också användas för att lösa många problem. Om du inte kan gå in i återställningsläge kan du försöka på det här sättet. Men det bör noteras att DFU-läget är lite mer komplicerat. Om operationen är felaktig kommer dessa två lägen att få din iPhone att hamna i andra problem, till exempel en permanent svart skärm. Kraven för att använda den här metoden är desamma som för återställningsläge.

Här är de detaljerade stegen för att fabriksåterställa iPhone utan lösenord i DFU-läge:

 1. Installera och öppna den senaste versionen av iTunes på din dator.

 2. Låt din iPhone komma in i DFU-läge.

  • 1. För iPhone X och nyare: Tryck på "Volym upp"-knappen och släpp, och tryck sedan på "Volym ner"-knappen och släpp. Tryck och håll ned "Side"-knappen tills du ser avstängningsreglaget. Dra den för att stänga av iPhone och tryck och håll ned "Sido"-knappen och "Volym ned"-knappen samtidigt. Släpp slutligen "Side"-knappen och tryck och håll ned "Volym ned"-knappen tills du går in i DFU-läge.

  • 2. För iPhone 7 och tidigare: Tryck och håll ned "Sida"-knappen tills avstängningsreglaget visas. Dra den för att stänga av iPhone. Tryck sedan och håll in "Sido"-knappen och "Hem"-knappen samtidigt tills du går in i dfu-läget.

 3. Då kommer iTunes att upptäcka att din iPhone är i återställningsläge. Klicka på "OK" för att återställa iPhone till fabriksinställningarna.

  reset iphone no password-dfu mode
 4. Notera:

  Om du inte är säker på att du kan arbeta korrekt, använd dessa två återställningslägen med försiktighet, eftersom du kan hamna i problem som inte kan lösas. I jämförelse är PassFab iPhone Unlocker enklare, du behöver bara följa skärmen för att klicka på knappen, du behöver inte oroa dig för att hamna i andra problem.

Sätt 5: Fabriksåterställning av iPhone utan lösenord av iCloud

Att veta hur man fabriksåterställer iPhone utan iCloud-lösenord, låt oss nu gå vidare till hur man fabriksåterställer iPhone 11/12/13 utan lösenord via iCloud. Innan du använder det här sättet bör du notera att du känner till Apple-ID och lösenord och att du har en annan betrodd enhet för att ta emot verifieringskoder. Dessutom bör du aktivera Hitta min telefon på din enhet. Om du uppfyller dessa villkor, följ dessa steg:

 • Gå till iCloud.com och logga in på Apple-ID och lösenord som är anslutna till den låsta enheten.

 • Tryck på "Hitta iPhone". Efter detta kan du behöva ange Apple ID-lösenord igen.

 • iphone factory reset without password-icloud

 • Välj den låsta iPhone från "Alla enheter".

  how to reset iphone without password-icloud
 • Klicka på "Radera iPhone" för att återställa iPhone 11/12/13 till fabriksinställningarna.

  how to factory reset iphone 11-erase iphone
 • Välj sedan "Radera" och ange Apple ID-lösenord igen för att bekräfta.

  how to wipe an iphone without passcode-icloudfactory reset iphone 4 without password-icloud

Sätt 6: Fabriksåterställ iPhone 11/12/13 utan lösenord med hjälp av Hitta min app

Om du känner till Apple-ID och lösenord för den låsta enheten och Hitta min-funktionen är aktiverad i enheten, men du inte har en dator som kan användas för att göra en fabriksåterställning på iPhone, då har du mycket tur, Hitta Min app är ett bra val.

Så här använder du Hitta min app för att återställa iPhone 11/12/13 till fabriksinställningar:

 • Ladda ner Hitta min app på din annan iPhone/iPad.

 • Logga in på Apple-ID och lösenord som är kopplat till den låsta enheten och klicka på "Enheter" för att hitta det.

  factory reset iphone 4 without password-icloud
 • Välj enheten och rulla nedåt för att trycka på "Radera den här enheten".

  unlock disabled iphone find my app 2
 • Då kommer du att få en uppmaning, för att återställa iPhone till fabriksinställningarna, klicka på "Fortsätt".

  click continue to erase
 • Nu kan du ange ditt telefonnummer och lämna meddelanden. När du har torkat din iPhone kommer denna information att visas på skärmen. Så om din iPhone tappas bort kan du låta personen som hittade den kontakta dig på detta sätt.

  enter phone numberenter message
 • Slutligen, ange ditt Apple ID-lösenord igen och klicka på "Radera".

  enter apple id password

# Know Screen lösenord och Apple ID-lösenord

Sätt 7: Direkt väg till fabriksåterställning iPhone - Gå till Inställningar

Om du inte har en bärbar dator eller dator i handen, finns det ett direkt sätt att ta itu med hur man fabriksåterställer iPhone utan dator! Du kan utföra iPhone-återställning genom att radera innehållet och inställningarna på din enhet, förutsatt att du känner till skärmlösenordet och Apple ID-lösenordet. Följ bara stegen som nämns nedan.

 • Från iPhone och gå till "Inställningar" och välj sedan alternativet "Allmänt".

 • Under alternativen "Allmänt", välj "Återställ".

 • Nu, tryck på "Radera allt innehåll och inställningar" som kommer att leda din enhet att återställa.

  erase contents setting
 • Notera:

  Om du inte vill förlora dina dokument och data som laddas upp till iCloud, välj "Slutför uppladdningen och radera". När denna process är klar kan du gå vidare till nästa steg.

 • Tryck sedan på "Radera nu".

  choose erase now
 • I det här steget anger du ditt lösenord för låsskärmen och klickar på "Radera iPhone" och väljer det igen.

  enter passcode and click erase iphone
 • Äntligen måste du ange ditt Apple ID-lösenord och klicka på "Radera" för att återställa iPhone till fabriksinställningarna.

  enter apple id password and click erase
 • Vänta ett ögonblick, din iPhone startar om och du kan återställa den som en ny.

Del 2: Frågor som kan vara av intresse för dig:

F1: När du behöver fabriksåterställa iPhone om du har glömt lösenordet?

I vissa fall måste vi fabriksåterställa vår iPhone 11/12/13 eller någon annan typ av iPhone, jag har listat några scenarier nedan, du kan se om du behöver återställa telefonen.

 • iPhone är låst eller inaktiverad eftersom du har glömt lösenordet och anger fel lösenord för många gånger.
 • Du vill sälja din iPhone till andra men har glömt lösenordet.
 • Du köpte en begagnad iPhone med lösenord på.
 • IPhonen har fastnat väldigt mycket eller har vissa fel, som till exempel en svart skärm.

I dessa situationer kan du bara återställa din iPhone, vilket kommer att radera alla dina data inklusive ditt lösenord. Låt oss sedan ta en titt på några specifika metoder för att återställa iPhone utan lösenord.

F2: Vad ska jag göra när iPhone är inaktiverad?

När din iPhone är inaktiverad kan du också använda ovanstående metoder för att låsa upp inaktiverad iPhone så länge din iPhone uppfyller testvillkoren för varje metod.

 • Om du inte känner till skärmens lösenord och Apple ID-lösenord är PassFab iPhone Unlocker det bästa valet för dig.

 • Om du känner till Apple ID-lösenordet och Find My är aktiverat på den inaktiverade iPhone, kan du använda iCloud, Find My App för att låsa upp den.

 • Om Find My är inaktiverat och du känner till Apple ID-lösenordet kan du välja iTunes för att återställa det.

F3: Hur återställer jag iPhone-lösenordet?

Om du känner till skärmens lösenord är det mycket enkelt för dig att återställa iPhone-lösenordet. Du behöver bara gå till Inställningar > Touch ID & Lösenord > Ändra lösenord. Du behöver bara ange det aktuella lösenordet innan du ändrar det. Men om du har glömt skärmens lösenord måste du välja en av ovanstående metoder för att återställa iPhone innan du ändrar iPhone-lösenordet.

Slutord

I ett nötskal kan du återfå åtkomst till din enhet som är inaktiverad. Vi har tittat på de lätta prövningarna av hur man fabriksåterställer iPhone 11/12/13 utan lösenord , som direkt via enhet eller iTunes. De kan dock inte fabriksåterställa iPhone utan Apple ID-lösenord. Det är därför PassFab iPhone Unlocker är det enda mediet för att återfå åtkomst till enheten utan mycket krångel! Dess ultrasnabba hastighet kommer att återfå åtkomst utan att behöva lösenord alls! Därför kan du räkna med det för framtida kurser också!

KOMMENTAR