Vissa människor har för vana att besöka varje fil på din persondator när de får chansen. Det kan finnas någon känslig Excel-fil som du kanske inte vill att de ska se. Så människor använder för att skydda sin Excel-fil med ett lösenord. De krypterar också sin Excel-fil av rädsla för att gå vilse. Nu kommer möjligheten att de kan förlora lösenordet, eller så kan du glömma det. I så fall kanske de vill ta bort krypteringen. En annan möjlighet att få hur man tar bort lösenord från Excel 2016 fil är att de kanske vill dela sitt arbete med sin medlem och kanske inte vill dela lösenordet.

Du kan ha olika anledningar till att ta bort lösenord från Excel 2016. Här är några enklaste sätt att ta bort lösenord från Excel 2016.

Alternativ 1. Ta bort lösenord från Excel 2016 när lösenordet är känt

Sätt 1: Ta bort Excel 2016-skydd med känt lösenord

Om du har slutfört ditt arbete och nu vill leverera till din kund behöver du kanske inte kryptering av filen nu. För att få reda på hur du tar bort lösenord från Excel 2016 måste du känna till det gamla lösenordet för din fil och följ sedan följande steg:

1. Öppna dokumentet och ange lösenordet.

2. Gå nu till Arkiv > Info > Skydda dokument > Kryptera med lösenord. En popup-meny kommer att visas med det senast angivna lösenordet.

remove excel 2016 password with known password

3. Ta nu bort lösenordet och lämna fältet tomt och klicka på OK.

remove password for excel 2016 by empty password box

Nu har din fil dekrypterats framgångsrikt. Du kan leverera ditt fillösenord gratis.

Sätt 2: Ta bort Excel 2016-skydd med skrivskyddad begränsning

För att ta bort skrivskyddade begränsningar eller andra begränsningar följ bara följande steg och du kan bli av med alla begränsningar.

1. Öppna din Excel-fil.

2. Gå till Arkiv > Info > Skydda dokument > Begränsa redigering.

3. Leta reda på "Stoppskydd" längst ned på popupmenyn Begränsa redigering och välj.

Detta tar bort begränsningarna och nu är din fil skyddsfri.

Alternativ 2. Ta bort Excel 2016-lösenord när lösenordet är okänt

Sätt 1: Ta bort förlorat Excel 2016-lösenord med verktyget

PassFab för Excel är en mjukvara som enkelt kan återställa ditt Excel-lösenord. det kan återställa alla typer av lösenord som nämns ovan. Detta Excel-lösenordsåterställningsverktyg återställer inte bara lösenordet utan det ger möjlighet till sina användare att ta bort Excel 2016-lösenord eller andra Excel-versioners öppna lösenord. Så här använder du det:

Steg 1: Ladda bara ner och installera denna professionella programvara.

Steg 2: Öppna Återställning av Excel-lösenord programvara och importera din Excel-fil.

remove excel 2016 password via passfab for excel

Steg 3: Välj sedan rätt alternativ för lösenordsattack Typ. Det finns 3 alternativ tillgängliga:

  • Dictionary Attack: Om du redan har en lösenordsordbok, importera ordboksfilen, den hjälper dig att sålla rätt lösenord från ordboken. Det här alternativet garanterar faktiskt en stor framgångstakt.
  • Brute-force med Mask Attack: Ange det du fortfarande kommer ihåg i lösenordet. Det här alternativet kommer att kontrollera det anpassade numret, symbolerna och tecknen för att hitta ditt lösenord.
  • Brute-force attack: Detta alternativ kommer att kontrollera alla tecken en efter en för att hitta ditt lösenord. Det är standardalternativet för lösenordsåterställning för Excel-kalkylblad.
remove password from excel 2016 by dictionary attack

Steg 4: Klicka sedan på "Start". Luta dig nu tillbaka och låt programvaran göra resten.

recovering password for excel 2016 using passfab for excel

Steg 5: En popup-skärm visas med lösenordet för din Excel-fil. Använd detta lösenord för att dekryptera Excel-fil eller till och med ta bort lösenordet för Excel 2016.

excel 2016 password removed successfully via passfab for excel

Sätt 2: Ta bort glömt lösenord för Excel 2016 med XML

Om du har glömt ditt Excel 2016-lösenord och inte vill förlora ett dokument, oroa dig inte för det. Här är några enkla steg som kan spara ditt dokument och få hur du tar bort lösenordet i Excel 2016 permanent.

1. Aktivera filtilläggen genom att gå till Kontrollpanelen > Mappalternativ > Visa och inaktivera "Göm tillägg för kända filtyper".

2. Gå nu till din Excel-fil och ändra filtillägget från .xlsx till .zip genom att byta namn på filen.

remove forgotten excel 2016 password with xml

3. Öppna nu zip-filen och gå till xl > kalkylblad och extrahera filen sheet.XML.

remove excel 2016 password by xml 1

4. Öppna XML-filen i anteckningsblocket och hitta följande tagg och ta bort den: <sheetProtection lösenord=… />

remove password from excel 2016 by deleting tag in xml file

5. Spara nu XML-filen och lägg tillbaka den i zip-mappen och ersätt den gamla.

6. Stäng zip-filen och ändra filändelsen tillbaka till .xlsx från .zip.

Den här metoden gäller endast för lösenordsskyddade arbetsböcker. Om filen är säkrad med funktionen "Kryptera med lösenord" kommer den inte att fungera. Men du kan lära dig hur man låser upp lösenordkrypterad Excel-fil med detaljerade steg .

Bonustips: Introducera olika typer av Excel 2016-lösenord

Det finns olika typer av kryptering som Excel 2016 erbjuder sina användare. Dom är:

1. Öppna lösenord:

Ett dokuments öppna lösenord är ett lösenord som används för att begränsa öppningen av dokumentet. Det poppar upp när dokumentet öppnas.

2. Ändra lösenord:

Ändra lösenord är lösenordet som krävs för att kunna ändra dokumentet. Om du vill få några ändringar i dokumentet kommer du att behöva detta lösenord. Detta lösenord är annat än öppet lösenord. Om du inte vet ändra lösenordet kan du fortfarande se dokumentet i skrivskyddat läge bara om författaren har aktiverat det.

3. Skrivskyddat lösenord:

Om du inte vill att tittare av misstag ska ändra ditt dokument kan du göra dokumentet skrivskyddat. En skrivskyddad fil kan läsas men inte ändras.

4. Lösenord för arbetsbokens struktur:

Om du vill hindra andra användare från att lägga till, flytta, ta bort, dölja och byta namn på kalkylblad kan du skydda strukturen i din Excel-arbetsbok med ett lösenord. Detta lösenord skyddar bara strukturen inte innehållet i ett kalkylblad.

5. Bladlösenord:

Lösenord för kalkylblad förhindrar användaren från att ändra, flytta eller ta bort data i ett kalkylblad. Med kalkylbladsskydd kan du bara göra vissa delar av arket redigerbara och användare kommer inte att kunna ändra data i någon annan region i arket.

Sammanfattning

Nu kan du till och med säkra din Excel-fil med lösenord utan rädsla för att förlora lösenordet. Vi har tagit fram en lista med olika lösningar för lösenordsåterställning eller borttagning och om du har en gammal krypterad viktig post och du har tappat bort lösenordet är det bara att ta ut det och använda en av lösningarna som beskrivs ovan. Du behöver inte vara IT-expert för det. Eller installera PassFab för Excel till avskydda Excel 2016 utan lösenord och återfå åtkomst till valfri Excel-fil.