I många organisationer är det fortfarande en norm att använda Microsoft Excel för att analysera och lagra data. Detta beror på att det är lätt att använda och många funktioner tillhandahålls för att analysera data enkelt och snabbt. Excel ger dig några enkla säkerhetsalternativ för att skydda ditt Excel-ark om du har viktiga data lagrade i ditt kalkylblad. Om du använder Microsoft Office 2016 och har viktiga data att skydda mot ändringar eller förhindra att data går förlorade i Microsoft Excel 2016, är lösenordsskyddande av din fil det bästa sättet. Med ett lösenord för att skydda din fil behöver du inte oroa dig mycket för att någon ska komma åt dina data i Excel-filer. I den här artikeln ska vi prata om hur man gör lösenordsskydda Excel 2016 kalkylblad.

Så hur skyddar du din Excel 2016-fil? Några enkla metoder ges nedan och du kan prova någon av dem för att skydda ditt Microsoft Excel-kalkylblad från spionögon.

Metod 1: Skydda Excel 2016 med Open Password

Om du inte vill dela Excel-filen med någon och har personlig information som du inte vill att andra ska se, så är den vanligaste metoden att skydda en Excel-fil genom att kryptera den med ett lösenord. Med den här metoden kommer du att lösenordsskydda Excel 2016-filen och ingen annan person kommer att kunna öppna den och se innehållet om han/hon inte känner till lösenordet. För att skydda en Excel 2016 med öppet lösenord, följ stegen nedan.

Steg 1: Öppna Excel-filen som du vill skydda med lösenord. Klicka på Arkiv.

Excel 2016 click file

Steg 2: Välj Info. Klicka nu på Skydda arbetsbok i den vänstra panelen och välj alternativet Kryptera med lösenord i rullgardinsmenyn.

Excel 2016 encrypt with password

Steg 3: Ange nu lösenordet och klicka på OK. Ange lösenordet igen i dialogrutan Bekräfta lösenord och klicka på OK för att ställa in lösenordet.

Excel 2016 enter open password

Steg 4: Nu måste alla som försöker öppna filen först ange lösenordet.

Excel 2016 open password

Metod 2: Skydda Excel 2016 via Ändra lösenord

Om du bara vill ge användaren privilegiet att se innehållet kan du använda den här metoden Ändra lösenord för Excel 2016-lösenord. Med detta begränsar du den andra personen från att ändra innehållet i filen men han kommer att kunna öppna filen i skrivskyddat läge. Denna metod är bättre där ägaren vill dela Excel-filen men inte vill att någon ska ändra i filen. För att skydda Excel 2016 via Ändra lösenord, följ stegen nedan.

Steg 1: Klicka på filen och klicka sedan på Spara som. Välj den mapp där du vill spara filen, till exempel Den här datorn > Nedladdningar.

Excel 2016 select folder modify

Steg 2: I dialogrutan Spara som klickar du på Verktyg > Allmänna alternativ.

Excel 2016 general options modify

Steg 3: Ange nu lösenordet för att ändra och klicka på OK. I dialogrutan Allmänna alternativ kan du också ange lösenordet för att öppna vilket kräver lösenord när filen öppnas (valfritt). I dialogrutan Bekräfta lösenord anger du lösenordet igen för att ändra och klicka på OK för att bekräfta.

Excel 2016 enter modify password

Steg 4: Spara filen och din Excel-fil är skyddad med Ändra lösenord.

Excel 2016 save file

Nu när en annan person kommer att öppna filen måste han ange lösenordet för att ändra eller skriva i filen. Annars kan han öppna filen i skrivskyddat läge.

Excel 2016 modify password

Metod 3: Skydda Excel 2016 med skrivskyddat lösenord

Denna metod ger ägaren ett lösenord till Excel 2016 med ett skrivskyddat lösenord. Skrivskyddad åtkomst begränsar inte en annan person för att göra ändringar i filen, men man kan inte spara filen om han/hon hade ändrat i filen om den inte sparas med ett annat namn. Den här metoden är bättre om filen är tillgänglig för andra personer på delad plats och ägaren inte vill behålla originalfilen. För att skydda Excel 2016 med skrivskyddat lösenord, följ stegen nedan.

Steg 1: Klicka på Arkiv > Spara som. Välj den mapp där du vill spara filen, till exempel Den här datorn > Nedladdningar.

Excel 2016 select folder read

Steg 2: I dialogrutan Spara som klickar du på Verktyg > Allmänna alternativ.

Excel 2016 general option read

Steg 3: I dialogrutan Allmänna alternativ anger du Lösenord för att öppna (valfritt) och markerar alternativet Skrivskyddat rekommenderat och klicka på OK.

Excel 2016 enter read only password

Steg 4: Spara filen och din Excel-fil är skyddad med ett skrivskyddat lösenord.

Om någon öppnar filen kommer han att få ett meddelande om att Excel-arbetsboken öppnas som skrivskyddad.

Excel 2016 open read only

Och om han gjorde några ändringar i filen måste han spara den med ett nytt namn eller på en annan plats.

Excel 2016 save with new name

Metod 4: Skydda Excel 2016 med Workbook Structure Password

Att skydda Excel-arbetsboken är annorlunda än att skydda Excel-fil. Med denna lösenordsskyddsmetod för Excel 2016 kan du förhindra användare från att visa dolda kalkylblad eller flytta, ta bort, lägga till, dölja, byta namn på kalkylbladen. Kort sagt kan du lösenordsskydda Excel 2016-arbetsboksstrukturen. Denna säkerhetsåtgärd är bättre när du är en gruppledare och du vill skydda kalkylblad i Excel-arbetsbok från andra medlemmar. För att skydda Excel 2016 med Workbook Structure Password, följ stegen nedan.

Steg 1: Öppna Excel-filen.

Steg 2: Klicka på Granska och sedan på Skydda arbetsbok.

Excel 2016 workbook structure password

Steg 3: Kontrollera strukturen om avmarkerad, ange lösenordet och klicka på OK. Ange lösenordet igen och klicka på OK.

Excel 2016 enter structure password

Nu är din Excel-arbetsbok skyddad med strukturlösenordet.

Metod 5: Skydda Excel 2016 genom Sheet Password

Denna säkerhetsfunktion i Excel 2016 skiljer sig från säkerhet i Excel-fil och Excel-arbetsbok. När du söker efter hur man lösenordsskyddar Excel 2016-arbetsboken med arklösenord, begränsar du faktiskt de andra användarna till att oavsiktligt eller avsiktligt ändra, flytta eller ta bort data i ett kalkylblad, det vill säga att du kan låsa cellerna i ditt Excel-kalkylblad och skydda dem med lösenord . Detta fungerar när du inte vill att andra gruppmedlemmar ska ändra eller lägga till data i specifika celler i kalkylbladet. För att skydda Excel 2016 genom Sheet Password, följ stegen nedan.

Steg 1: Klicka på Granska och sedan på Skydda ark.

Excel 2016 sheet password

Steg 2: Ange lösenordet för att avskydda arket och välj den funktion som är tillåten för användare av arbetsbladet och klicka på OK.

Excel 2016 enter sheet password

Steg 3: Ange lösenordet igen i Confirm Password och klicka på OK.

Excel 2016 confirm sheet password

Om någon nu vill redigera cellerna i kalkylbladet måste avskydda det med lösenordet först.

Bonustips: Hur man låser upp lösenordsskyddad Excel 2016-fil

Om du har glömt eller tappat bort lösenordet för din Excel 2016-fil behöver du inte oroa dig eftersom du enkelt kan återställa lösenordet med PassFab för Excel programvara. Detta verktyg är en lösning på många problem. Du kan använda det när du glömmer MS Excel-fillösenordet, tappar MS Excel-dokumentlösenordet, vill läsa innehållet i lösenordsskyddade Excel-filer eller ditt Excel-kalkylbladslösenord fungerar inte. Det ger tre attackalternativ för att återställa lösenordet som är:

  • Brute-force med Mask Attack: Ställ in möjliga lösenordslängd och teckeninställningar först för att återställa mållösenordet med kortare tid.
  • Brute-force Attack: Prova alla möjliga kombinationer av tecken och symboler för att hitta MS Excel-lösenordet.
  • Ordboksattack: Återställ det förlorade Excel-lösenordet genom att prova lösenordskombinationerna i den inbyggda eller självskapade ordboken.

Så hur återställer man glömt eller förlorat Excel 2016-lösenord med denna kraftfulla Excel-lösenordsåterställning? Här är guiden för att återställa Excel 2016-lösenordet.

Steg 1: Öppna Excel-lösenordsåterställningsverktyget, klicka på Lägg till för att importera Excel-filen vars lösenord du vill återställa.

import file

Steg 2: Välj nu attacktyp och ställ in parametrar därefter. Det finns tre typer av attacker som är Brute-force Attack, Brute-force med mask och Dictionary.

import file

Steg 3: Klicka på Start för att återställa lösenordet.

searching file password

Steg 4: När processen är klar visas det återställda lösenordet i dialogrutan.

file password is found

Slutsats

Så ovan är de 5 metoderna för att skydda din Excel 2016 från inkräktare. När du skyddar din Excel-fil med lösenord måste du komma ihåg det annars kan du förlora dina viktiga data eftersom Microsoft inte kan hämta det glömda lösenordet åt dig. Det finns heller inga begränsningar för lösenordsstyrka med avseende på längd, tecken eller siffror. Microsoft Excel-lösenorden är skiftlägeskänsliga. du bör vara försiktig med att dela filer även om de är lösenordsskyddade eftersom att skydda din fil med lösenord betyder inte att den är skyddad från illvilliga händer.