Att skydda din Excel 2010-fil med lösenord var aldrig så enkelt. Microsoft Excel 2010 ger den bästa integriteten för en användare som vill hålla sina kalkylblad dolda för andra. Vi har alltid sådana filer som innehåller våra känsliga uppgifter och därför vill vi inte att varannan person ska redigera den eller ta bort någon av vår värdefulla information. Så, hur säkrar en person dessa känsliga filer? Följande artikel kommer att innehålla den enkla metoden på hur man lösenordsskyddar en Excel-fil 2010 .

Del 1: Lösenordsskydda Excel 2010

Sekretess är en av 2000-talets största frågor. Varje annan mjukvara som görs försöker hålla den bästa handen om det. Således ger Microsoft Excel 2010 dig att hålla dina värdefulla data för dig själv. Problemet är att alla inte vet hur man sätter lösenordet på Excel-fil 2010. Några av de enklaste metoderna för att göra det är som följer.

Avsnitt 1. Skydda Excel 2010 med Open Password

För att låsa din Excel 2010-fil med ett lösenord kan du helt enkelt använda den här metoden.

1. För att använda lösenordet på din Excel 2010-fil för att öppna den, gå bara till avsnittet "Arkiv" och välj "Spara som".

2. Ett nytt fönster kommer att dyka upp som ber en användare att ange önskad plats för att spara. Ignorera det där med plats, och titta längst ner i fönstret kommer du att se "Verktyg".

3. När du väljer "Verktyg" öppnas en rullgardinsmeny, välj "Allmänna alternativ" från rullgardinsmenyn och en ny prompt öppnas.

4. Uppmaningen kommer att be dig ange "Öppna lösenord" som du vill ställa in i din Excel 2010-fil.

5. När du har ställt in lösenordet, spara bara filen och nästa gång du öppnar filen kommer den att be dig ange lösenordet först.

Password Open

Avsnitt 2. Skydda Excel 2010 via Ändra lösenord

Ibland vill användarna att deras fil ska visas för andra men vill inte att andra ska redigera den. Detta fall kan ses ofta när en organisation skickar sin Excel-fil till en annan organisation. I sådana fall tenderar användaren att ansöka om att ändra lösenordet på sin Excel 2010-fil. Om du är ny på Excel vet du förmodligen inte hur du lösenordsskyddar i Excel 2010. Det är väldigt enkelt.

1. Öppna bara filen du vill använda för att ändra lösenordet till.

2. Välj "Spara som" i avsnittet "Arkiv".

3. Ett nytt fönster öppnas, välj "Verktyg" i fönstret och välj "Allmänna alternativ".

4. En ny prompt öppnas och den kommer att be dig ange "Ändra lösenord".

5. Genom att ange lösenordet, spara bara filen och nästa gång du öppnar filen kommer du inte att kunna ändra den.

Modify Password

Avsnitt 3. Skydda Excel 2010 med skrivskyddat lösenord

Excel 2010 ger användaren möjlighet att ställa in olika begränsningar för filen. Du kan ställa in lösenord till filen så att användaren bara kan se dem men inte göra några ändringar i den.

Följ bara samma procedur som nämnts ovan, men innan du sparar filen, när du anger ett lösenord att ställa in, finns det ett annat alternativ som ska markeras, en kryssruta som ber om en skrivskyddad rekommendation.

Om du markerar kryssrutan och sedan sparar filen. Nästa gång du öppnar den kommer den att fråga efter lösenord och ger användaren alternativet "Skrivskyddat". Om användaren väljer "Read-only" kommer filen att öppnas men användaren kunde inte göra några ändringar i den.

Avsnitt 4. Skydda Excel 2010 med Workbook Structure Password

Till skillnad från att skydda hela kalkylbladet i Excel, erbjuder Excel 2010 en funktion där du enkelt kan låsa en del av filen. Ibland vill användaren hindra andra att se någon del av filen, redigera den eller flytta den någon annanstans. I sådana fall kommer den grundläggande frågan i åtanke är hur man skyddar celler i Excel 2010? Hur skyddar man en viss del av filen? Det är väldigt enkelt.

1. Klicka bara på "Granska" och välj "Skydda arbetsbok" därifrån.

2. Ett popup-fönster kommer att be om ett lösenord som är valfritt denna gång.

Om du inte anger något lösenord kan vem som helst enkelt göra den skyddade filen till oskyddad. Om du ställer in lösenordet måste du först ange lösenordet nästa gång du vill besöka de dolda delarna.

Avsnitt 5. Skydda Excel 2010 genom Sheet Password

1. För att låsa ditt Excel-ark klickar du bara på avsnittet "Granska" och väljer "Skydda ark" därifrån.

2. En prompt öppnas som ber om ett lösenord och vissa behörigheter från dig.

3. Ange ett lösenord och markera alla kryssrutor som du vill ge behörigheten till. Detta kommer helt enkelt att låsa kalkylbladet och du är igång.

Worksheet Password

Del 2: Hur man tar bort skyddet av Excel 2010

Excel 2010 tillhandahåller alla möjliga funktioner för användaren för att hålla sin värdefulla data säker. Du kan låsa nästan vad du vill. Ett stort problem är att om du glömmer ditt lösenord för den skyddade filen, tillhandahåller Excel ingen "Glömt lösenord"-funktion för den. För det finns det ett mycket kraftfullt verktyg som kallas PassFab för Excel , som kan bryta nästan alla typer av lösenordsskyddade Excel 2010-filer.

Programvaran är tillgänglig för Windows. Det ger 100% lösenordsåterställning eftersom det använder 3 typer av lösenordsbrytareattacker. Programvaran kräver ingen raketvetenskap för att köras, eftersom miljön är mycket användarvänlig och inte kräver några speciella färdigheter. Mjukvaran är inte fri från skådespelaren men du kan använda demoversionen gratis. Följande är stegen som följs:

Steg 1: Öppna programvaran och välj din skyddade fil i den.

Choose Protected File

Steg 2: Programvaran använder olika typer av lösenordsborttagningsattacker som Brute force attack, Brute force with Mask attack och Dictionary attack. Välj attacken du vill att programvaran ska utföras med.

Password Removal Attack Type

Steg 3: Programvaran tar bort själva lösenordet, denna process kommer att ta lite tid, beroende på längden på ditt lösenord.

Remove Password

Sammanfattning

Excel 2010 försöker tillhandahålla alla möjliga funktioner för användarens integritet. Vi har diskuterat några fantastiska sätt att skydda din Excel 2010-fil. Vi har också diskuterat en mycket kraftfull programvara som kan hjälpa dig att ta bort alla typer av lösenord från din Excel-fil om du glömt lösenordet för någon. Om du kan hitta några andra coola sätt att skydda Excel-filen eller hur man tar bort skyddet av den lösenordsskyddade Excel-filen, låt oss veta det så kommer vi säkert att undersöka det. Tack.