Excel 2007 är ett fantastiskt verktyg för datainmatning. Microsoft försöker tillhandahålla alla typer av faciliteter till sina användare, vilket också inkluderar integritet. Det finns många filer som vi inte vill att alla ska se eller redigera utan att vi vet eller utan vårt samtycke. För detta skyddar vi våra Excel-filer genom att använda flera lösenord på dem. Med hjälp av funktionen av Excel lösenordsskydd 2007 , kan du enkelt hantera din fil, vem som kan visa den, vem som kan redigera den och vem som bara kan läsa den. Följande artikel kommer att diskutera några av de enklaste sätten att skydda din Excel 2007-fil.

Hur man lösenordsskyddar Excel 2007

Excel 2007 tillhandahåller så många funktioner för integritet att alla andra inte vet hur de ska tillämpas på riktigt. Ibland, när du tillämpar sekretess på din Excel-fil genom att ange ett lösenord till den, glömmer du lösenordet nästa gång du kommer för att öppna filen. Excel 2007 tillhandahåller inte en funktion som har glömt lösenordet, så användare möter så många svårigheter med att låsa upp sin lösenordsskyddade Excel 2007-fil. Några av de enklaste sätten att skydda din Excel 2007-fil är följande.

1. Skydda Excel 2007-arbetsboken med lösenord

Excel 2007 har en underbar funktion för att skydda din arbetsbok med ett lösenord. Du tillämpar lösenord på din fil så att endast de som kan lösenordet kan avskydda den och göra ändringar i din fil. Du kan skydda din Excel 2007-arbetsbok genom att följa dessa steg.

Steg 1: Öppna Excel 2007-filen du vill skydda och välj "Arkiv" från menyn och välj "Spara som".

Steg 2: Ett nytt fönster öppnas och det kommer att finnas en rullgardinsmeny "Verktyg", välj det och välj "Spara alternativ" från det.

Steg 3: En ny prompt kommer att dyka upp och ber användaren att ange lösenord för att skydda filen.

Steg 4: Ställ in det lösenord du vill använda och klicka sedan på "Ok".

Steg 5: Bekräfta ditt lösenord och spara filen.

2. Skydda Excel 2007-kalkylblad med lösenord

Människor vill alltid lägga integritet på sina filer som inkluderar deras känsliga information. Men den grundläggande frågan, många människor står inför är, hur man sätter lösenord på Excel-fil 2007? För sådant kan du följa dessa enkla steg.

Steg 1: Öppna din Excel 2007-fil som du vill skydda och klicka på "Granska"-menyn.

Steg 2: Välj alternativet med "Skydda arbetsbok" och en rullgardinsmeny kommer att visas med flera alternativ.

Steg 3: Välj alternativet med "Skydda struktur och Windows".

Protect Worksheet

Steg 4: En prompt öppnas som frågar efter lösenord, ange ditt lösenord och klicka på "Ok".

Steg 5: Lösenordet är valfritt i det här fallet, du kan bara skydda din Excel 2007-fil utan lösenord också, eftersom den kommer att fråga dig nästa gång du öppnar filen att "filen är skyddad", men om inget lösenord används kan vem som helst öppna eller redigera filen.

Steg 6: Klicka bara på "Spara" efter att ha använt lösenordet och du är klar.

3. Skydda Excel 2007-cell med lösenord

Vi har diskuterat hur man lösenordsskyddar Excel 2007-filen, men inte om att skydda cellerna. Excel 2007 innehåller en funktion där du faktiskt kan låsa dina specifika celler också. För detta måste du följa dessa enkla steg.

Steg 1: För att skydda cellerna i din Excel 2007-fil måste du först och främst avskydda alla celler som skyddas tidigare.

Steg 2: För att göra det, välj alla rader och kolumner på ditt kalkylblad, högerklicka och välj "Formatera celler" från det.

Steg 3: Ett fönster visas, välj fliken "Skydd" och avmarkera alternativet "Låst".

Steg 4: När du är klar med att avskydda alla celler, välj nu varje cell du vill skydda, högerklicka på den valda cellen och välj "Formatera cell" därifrån.

Steg 5: Återigen, från skyddsfliken, markera kryssrutan "Låst".

Protect Cells

Steg 6: För att låsa dina önskade celler måste du först skydda ditt Excel-ark.

Steg 7: För att skydda ditt Excel 2007-ark klicka på "Granska"-menyn och välj skydda ark därifrån.

Steg 8: Ange ett lösenord för det om du vill eftersom det är valfritt, klicka på "Spara".

Bonustips: Hur man tar bort skyddet av Excel 2007

Ibland, när en användare ställer in många lösenord till sin Excel-fil, är det väldigt svårt att komma ihåg var och en av dem. Om du glömmer ditt Excel 2007-fillösenord är det inte så lätt att återställa det. För det finns det ett mycket kraftfullt verktyg som enkelt kan låsa upp alla slags lösenord du ställer in till din Excel-fil. PassFab för Excel kan användas för att låsa upp din Excel 2007-fil mycket enkelt, oavsett hur långt eller svårt lösenordet är, kan detta verktyg bryta lösenordet. För att knäcka ditt Excel 2007-fillösenord kan du följa dessa enkla steg.

Steg 1: Importera din Excel-fil i programvaran.

add excel file

Steg 2: Välj vilken typ av attack du vill låsa upp ditt lösenord med.

dictionary attack

Steg 3: Kör verktyget.

Steg 4: Inom en tid (beroende på typen av attack och lösenordets längd) kommer din fil att vara oskyddad.

password is found

Detta verktyg ger ett mycket användarvänligt gränssnitt, det vill säga det är inte särskilt svårt att använda. Lägg bara i din fil och klicka på gå. Denna fantastiska programvara är inte gratis men du kan ta testversionen när som helst.

Sammanfattning

Att skydda filen är högsta prioritet för varje person som anger en del av sin känsliga information i den. Vi har diskuterat många enkla sätt att lösenordsskydda Excel 2007-fil. Vi har också sett en mycket kraftfull programvara som kan återställa ditt lösenord om du har glömt ditt lösenord för din Excel 2007-fil. Om du kan hitta något annat enkelt sätt att skydda Excel-filen eller ta bort skyddet, låt oss bara veta så kommer vi säkert att undersöka det. Tack.