Excel-filer kan lösenordssäkras på många sätt. Om en Excel 2003-fil kräver ett öppet lösenord måste du använda ett lösenordsåterställningsverktyg för Excel 2003. Om Excel-filen är säkrad på ett sådant sätt att du inte kan göra ändringar i systemet, kan du dock rulla ut ett par snabba utvecklingar av själva data och helt öppna lösenordsskyddade Excel 2003 arbetsbok eller kalkylblad genom att använda lösningarna i den här artikeln.

Lösning 1: Hur man öppnar lösenordsskyddad Excel 2003-fil med känt lösenord

Tydligen har Microsofts kalkylprogram Excel blivit en av de mest anmärkningsvärda applikationerna för alla och alla. Tack vare dess matrisgränssnitt kan du sortera ut en uppsättning data enligt dina krav eller önskemål. Och dess förmåner är bredare och fluktuerade, de sträcker sig från dess funktionalitet till användning av restriktiv design och datagruppering till sammanställning av diagram, enkla och genomförbara korrelationer, mönstersärskiljande och onlinetillgänglighet. Samtidigt är vissa andra kostsamma applikationer snabbare och mer allomfattande. Detta betyder dock inte att du behöver evakuera nödvändig ersättning - gäller alla versioner av Microsoft Excel.

För det första är att öppna en lösenordsskyddad Excel 2003-fil en promenad i parken om lösenordet till en sådan fil är känt. Detta beror på att det inte finns något behov av att ladda ner externa filer eller lämna in någon rapport till utvecklarna av Excel. För att göra detta måste du följa följande beskrivna steg:

1. Navigera till och dubbelklicka på den särskilda Excel-fil som ska öppnas. (Den bör ha filtillägget antingen .xls eller .xlsx; det finns många fler möjliga filtillägg men dessa är förmodligen de mest populära.

XLS File

2. När filen har dubbelklickats på öppnas ett nytt fönster med Excel-appen efter en kort stund (vanligtvis några sekunder men detta beror på din PC) och förbereder sig för att öppna den begärda filen.

3. Om filen inte är skyddad kommer den att fortsätta att visa innehållet i Excel-filen. Om filen är skyddad, å andra sidan, dyker ett fönster upp som meddelar användaren att filen är krypterad och kräver ett lösenord för att kunna ses och eller redigeras.

Password-Protected Excel File

4. Vid uppmaningen anger du lösenordet till den krypterade filen och trycker på Enter.

5. Om lösenordet är korrekt beviljas åtkomst för att visa och eller redigera filen. Men om det angivna lösenordet är felaktigt kommer programmet att meddela dig och begära att rätt lösenord anges för att öppna din lösenordsskyddade Excel-fil.

Lösning 2: Hur man öppnar lösenordsskyddad Excel 2003-fil med återställt lösenord

Det kan också inträffa en annan incident där lösenordet för den krypterade filen har glömts bort. Eller så finns det behov av att komma åt filen utan att känna till lösenordet (t.ex. utredningar). I ett sådant scenario där lösenordet har glömts bort och inga återställningsåtgärder vidtagits för att skydda sig mot förlust, finns det ett antal tredjepartsalternativ tillgängliga för att hjälpa en användare att återställa lösenordet till en krypterad Excel 2003-fil.

Ett av de bästa alternativen som finns idag är PassFab för Excel , som är en lösenordsborttagare för Microsoft Office-appar såväl som andra skrivbordsprogram som du använder dagligen. Det är också ett kraftfullt verktyg för återställning av lösenord för Excel 2003 som hjälper till att knäcka Excel 2003-lösenord. Kortfattade instruktioner om hur du använder PassFab för Excel 2003 assword-återställning av krypterade Excel-filer beskrivs nedan:

1. Först och främst måste användaren se till att PassFab för Excel är korrekt installerat på datorn. Det är i huvudsak en betalapp men det finns en gratis testversion. Du kan ladda ner den genom att klicka på den här nedladdningsknappen.

2. När PassFab för Excel har installerats korrekt på din dator, starta programmet. När det väl har startat (dubbelklickat på) öppnas ett fönster som visar programmets huvudgränssnitt.

passfab for excel

3. Sökvägen till den krypterade filen läggs sedan till i adressfältet. Filsökvägen till den krypterade filen kan enkelt erhållas genom att hitta platsen för den krypterade filen, vilket kräver att du dubbelklickar på adressfältet högst upp för att visa den direkta filsökvägen.

4. Välj och kopiera sedan nätverkssökvägen (genom att trycka på Ctrl+C), och klistra in den (genom att trycka på Ctrl+V) i adressfältet. När nätverksfilens sökväg har klistrats in i adressfältet ska du klicka på knappen "Lägg till".

Open File

5. Du måste sedan välja från ett av de tre attackalternativen. Alternativen och när de ska användas beskrivs nedan:

- Ordboksattack: Om du känner till lösenordet som används ska alla möjliga alternativ skrivas in i en txt-fil (med ditt föredragna skrivbordsanteckningsprogram) och txt-filen importeras till programvaran PassFab för Excel. Programvaran upptäcker då automatiskt vilket lösenord som är korrekt. Den kommer också med en standardordbok som innehåller grundläggande kombinationer som ABC.

Dictionary attack

- Brute Force med Mask Attack: Om du kommer ihåg vissa egenskaper hos det glömda lösenordet (som ett prefix, suffix eller till och med specifika tecken i lösenordet), blir detta det mest rekommenderade attackalternativet.

Brute Force with Mask Attack

- Brute Force Attack: Om du verkligen inte har någon aning om vad lösenordet är, är detta ett slags sista utväg att använda.

Brute Force Attack

6. När ovanstående steg har följts måste du trycka på "Start"-knappen så att återställningsprocessen för Excel 2003-lösenordet börjar.

start recovery

7. Processen pågår i några minuter varefter - när det korrekta lösenordet har återställts - ett fönster dyker upp och visar det korrekta lösenordet.

Password Found

Med dessa steg kan du nu få tillgång till filerna som du vill visa utan ytterligare hinder.

Sammanfattning

Med vikten av Excel idag är det ganska logiskt att data som lagras i sådan programvara vanligtvis säkras med ett lösenord. Värt att notera är att säkra data i Excel är en skiktad procedur, som består av lösenordsskydd på både fil- och basnivå.

Dessutom är allt du behöver ett Excel 2003 lösenordsåterställningsverktyg som kan använda GPU-acceleration. Ändå behöver du en webbläsare och en onlineadministration med tabeller när du enkelt vill ogiltigförklara ett sprucket lösenord för Excel 97 till 2016.