Microsoft Excel är den vanligaste plattformen som används runt om i världen för datainmatning. Varje enskild organisation använder Microsoft Excel i alla fall. För det här antalet användare som är anslutna till den måste Microsoft Excel tillhandahålla de bästa tjänsterna för att tillfredsställa alla användare. Funktionen skrivskyddad Excel 2013 ger en användare att göra sin fil skyddad genom att ställa in den i skrivskyddat läge. Men när en användare ställer in läget för att endast läsa och tillämpa några valideringar på det, är det inte lätt för alla att göra det tillbaka till redigerbart läge. I följande artikel kommer vi att diskutera några sätt att inaktivera skrivskyddat läge i Excel 2013.

Sätt att ta bort skrivskyddat läge för Excel 2013

Människor runt om i världen åtnjuter de bästa tjänsterna i Microsoft Excel. De känner sig helt säkra när de matar in sina känsliga i en Excel-fil. För att säkra filen använder folk den skrivskyddade funktionen på dem genom att ställa in något slags lösenord på dem. Problemet uppstår när de vill göra den skrivskyddade filen till en redigerbar fil, men de undrar hela tiden hur man inaktiverar skrivskyddad i Excel 2013. Här är några av de enkla sätten att ta bort skrivskyddad funktionen.

1. Excel-fil inställd på skrivskyddad med redigeringslösenord

När du öppnar Excel 2013 lösenordsskyddad skrivskyddad fil, ser du en uppmaning som ber om lösenordet. Det finns ett annat alternativ som ligger på en annan sida av prompten som säger "Read Only". Om du har glömt lösenordet för filen kan du välja alternativet Skrivskyddad, för det kommer Excel-filen att öppnas och du kan göra redigeringen i den. Men så småningom, när du kommer att spara sedan filen kommer ett felmeddelande att visas för dig som säger att filen är i skrivskyddat tillstånd, så du kan inte göra några ändringar i den. Nu undrar du hur du tar bort skrivskyddad från Excel 2013. Det är väldigt enkelt, använd bara alternativet "Spara som" istället för "Spara". Om du använder "Spara som" kommer du att fråga dig om en ny plats och ett nytt namn för Excel-filen. Om du anger det giltiga namnet och platsen skapas en ny fil och dina ändringar av den skrivskyddade filen kommer att göras till den nya filen.

save as

2. Ställ in Excel-fil på Rekommenderad läsning

När du öppnar en Excel-fil som är inställd på att vara skrivskyddad rekommenderas, innan filen öppnas, visar den dig en uppmaning som ber dig att författaren vill att du ska öppna den här filen på ett skrivskyddat sätt om du inte vill göra några ändringar i den . Uppmaningen innehåller också tre alternativ, "Ja", "Nej" och "Avbryt". Om du trycker på "Ja", kommer filen att öppnas på vanligt sätt och du kan göra ändringar i den, men det kommer inte att tillåta dig att spara den filen på samma plats och du måste gå igenom proceduren vi diskuterade ovan. Å andra sidan, om du väljer "Nej", kommer det att inaktivera skrivskyddat funktionen och du kan enkelt göra ändringar i den och spara den där den hör hemma. Om du väljer "Avbryt" stängs filen säkert.

excel general options

Du kan enkelt ta bort den skrivskyddade rekommenderade funktionen genom att följa denna procedur, tryck på "Arkiv", välj "Spara som" och välj sedan "Bläddra". Klicka på "Verktyg" och välj "Allmänna alternativ" därifrån. Du kommer att se en uppmaning där du måste avmarkera kryssrutan "Rekommenderas skrivskyddad".

excel general options

3. Excel-fil inställd på Final

När en Excel-fil är inställd på att vara slutgiltig kan du öppna filen och enkelt visa den. Men du kan inte göra någon form av redigering av den. Excel-filen som har satts till final visar ett meddelande i en markerad form överst på filen, denna fil är inställd på att vara slutgiltig. Före detta meddelande finns en knapp som säger "Redigera ändå". Om du väljer det alternativet kommer Excel-filen att konverteras från skrivskyddat läge till redigerbar. Slutligen kan du göra valfri ändring i den och enkelt spara den.

save as

Extra tips: Hur man tar bort Excel 2013-fillösenord

Närhelst en användare gör ett Excel-ark som innehåller känslig information är deras första prioritet att ställa in lösenord eller kryptera filen. Att kryptera filen hjälper dig att hålla den säker. Men om du glömmer lösenordet du ställt in för den, blir din fil oåtkomlig. Det är därför det finns ett speciellt verktyg, PassFab för Excel , som hjälper dig att dekryptera din krypterade Excel-fil.

Det finns olika typer av krypteringsmetoder som erbjuds av Excel, som Öppna lösenord, Ändra lösenord, Skrivskyddat lösenord, Arbetsboksstrukturlösenord och Bladlösenord. Denna programvara använder tre typer av lösenordsattacker för att låsa upp alla slags lösenord som ställs in på din Excel-fil, Dictionary attack, Brute Force attack och Brute Force with Mask attack.

dictionary attack

För att låsa upp din fil, ladda ner och installera den här programvaran och öppna sedan din låsta Excel-fil i den. Välj vilken typ av lösenordsattack du vill öppna din låsta fil med och klicka på "Start". Programvaran kommer att göra resten av arbetet och du kommer att få din olåsta fil inom några ögonblick.

Sammanfattning

Vi har visat många sätt att få Excel skrivskyddad 2013-funktion att försvinna. Du kan nu enkelt komma åt din fil, oavsett om den är lösenordsskyddad, rekommenderad av författaren eller inställd på att vara slutgiltig. Vi har också diskuterat det enklaste sättet att dekryptera din Excel-fil med en mycket kraftfull och lättanvänd programvara - PassFab för Excel. Om du kan hitta något annat sätt att konvertera en skrivskyddad fil till redigerbar, låt oss veta det så kommer vi att undersöka det. Tack.