Microsoft Excel är ett standardverktyg för olika typer av datalagring runt om i världen, det ger fantastiska produktivitets- och säkerhetsfunktioner. En av dem är lösenordsskydd, det låter användaren ställa in "Lösenord för att öppna" och "Lösenord att ändra" på sina Excel-kalkylblad och arbetsböcker. Om du har glömt ditt lösenord och vill veta hur du gör knäcka Excel-lösenord , följ sedan lösningarna nedan.

Lösning #1: Cracker Excel-lösenord med ZIP-programvara

Den här lösningen är en av de enklaste, om du vill veta hur man knäcker ett Excel-lösenord bör du förmodligen prova detta. I grund och botten måste du ta bort lösenordsskyddsflaggan med hjälp av ZIP-komprimeringsverktyget i den här metoden, nedan är en steg-för-steg-guide om hur du kan uppnå detta:

Steg 1: Ladda ner och installera ZIP-stödda komprimeringsprogram som 7-Zip.

bypass excel password with zip software

Steg 2: Öppna Excel-filen med 7-Zip, du kan göra det genom att högerklicka på filen och öppna den med 7-Zip-programmet, du kommer att se flera filer och mappar.

crack excel password by editing zip

Steg 3: Hitta nu mappen "xl" och högerklicka på "workbook.xml" och välj "Redigera", detta öppnar filen i anteckningsblocket eller någon annan redigerare du har installerat.

crack excel password with zip by deleting tag

Steg 4: Hitta och ta bort taggen helt och stäng redigeraren " <workbookProtection workbookPassword="93AF" lockStructure="1" lockWindows="1"/> ".

Steg 5: 7-Zip kommer att uppmana dig att ersätta den befintliga XML-filen, välj "Ja" för att spara den modifierade versionen av Excel-filen.

Steg 6: Om du har lösenordsskydd på kalkylbladet, navigera till xl\arbetsblad\ark1.xml och ta bort taggen " <sheetProtection … > " istället för att ta bort lösenordet från kalkylbladet

Steg 7: Öppna nu excel-filen, ditt lösenord kommer att tas bort.

Lösning #2: Knäck Excel-lösenord med PassFab för Excel

PassFab för Excel är vår rekommenderade lösning om du vill veta hur man knäcker Excel-lösenord, utan vidare det bästa tillgängliga verktyget för att knäcka lösenordsdekryptering. Den har tre olika typer av brute force-attacker, med korrekta inställningar och parametrar kan du optimera processen avsevärt.

Den stöder också flera processorer för bättre prestanda och fungerar felfritt för nästan alla versioner av Microsoft Excel-filer. Du kan knäcka, öppna dina arbetsböcker och kalkylblad båda med det här programmet, följ instruktionerna nedan för att göra det:

Steg 1: Öppna programmet. Du kommer att se nedan gränssnitt, Klicka nu på "Lägg till" för att importera för att importera Excel-kalkylblad vars lösenord du vill återställa.

excel password cracker via passfab for excel

Steg 2: Det finns 3 typer av attacker tillgängliga, Brute force, Brute force med mask, Brute force med ordbok. Välj attacktyp och ställ in parametrar därefter.

Notera: Dictionary Attack kan användas när du redan har en ordboksfil, Brute force med Mask attack låter dig knäcka lösenordet med vad du kommer ihåg, Brute force attack kommer att prova alla kombinationer för att låsa upp lösenordet.

choose dictionary attack to crack password for excel

Steg 3: Klicka på "Återställ", detta kommer att initiera brute force attack, det kan ta tid beroende på lösenordets längd och komplexitet.

recovering password for excel using passfab for excel

Steg 4: Ditt lösenord kommer att knäckas när attacken är klar och ett fönster dyker upp med lösenordet.

password cracked successfully via passfab for excel

Lösning #3: Lösenordsspricka i Excel med VBA-kod

Som namnet antyder kommer du att använda VBA-kod för att spricka. Det är väldigt enkelt att applicera men det enda problemet med den här lösningen är att den inte fungerar med senaste versionen av Microsoft Excel. Följ instruktionerna nedan noggrant för att tillämpa denna Excel-lösenordskräckningslösning:

Steg 1: Öppna ditt skyddade kalkylblad i Microsoft Excel som vilken vanlig fil som helst

crack password for excel by vba code

Steg 2: Håll ned "ALT+F11", det öppnar Microsoft Visual Basic for Application-fönstergränssnittet.

excel cracks by vba code

Steg 3: Klicka på "Infoga>Modul" och klistra sedan in nedanstående kod i modulfönstret, denna kod kommer att användas för att låsa upp Excel-filen.

Sub Password Recovery()
Dim i som heltal, j som heltal, k som heltal
Dim l Som heltal, m Som heltal, n Som heltal
Dim i1 som heltal, i2 som heltal, i3 som heltal
Dim i4 som heltal, i5 som heltal, i6 som heltal
Vid fel Resume Next
För i = 65 Till 66: För j = 65 Till 66: För k = 65 Till 66
För l = 65 Till 66: För m = 65 Till 66: För i1 = 65 Till 66
För i2 = 65 Till 66: För i3 = 65 Till 66: För i4 = 65 Till 66
För i5 = 65 Till 66: För i6 = 65 Till 66: För n = 32 Till 126
ActiveSheet.Unprotect Chr(i) & Chr(j) & Chr(k) & _
Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & Chr(i3) & _
Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
Om ActiveSheet.ProtectContents = False Då
MsgBox "Ett användbart lösenord är " & Chr(i) & Chr(j) & _
Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _
Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
Avsluta Sub
Avsluta om
Nästa: Nästa: Nästa: Nästa: Nästa: Nästa
Nästa: Nästa: Nästa: Nästa: Nästa: Nästa
Avsluta Sub

unlock excel password using vba code

Steg 4: När du har klistrat in, klicka på "F5" för att köra den här koden, en promptskärm visas och klicka sedan på "OK" för att stänga den och ditt lösenord kommer att avbrytas inom kort.

Lösning #4: Knäck Excel med gratis online Excel Password Cracker

Den senaste versionen av Microsoft Excel-filer kan knäckas med brute force-attacker, vilket kan ta lång tid beroende på lösenordets längd och komplexitet. Bra med att använda den här metoden är att alla beräkningar av brute force attack kommer att äga rum på molnservrar, så på kortare tid kommer lösenordet att knäckas. Det finns ett antal onlinetjänster tillgängliga om du vill göra lösenordsknäckning i Excel, följ instruktionerna nedan för att göra det:

Steg 1: Besök http://service.password-find.com

excel pw crackers online

Steg 2: Klicka på knappen "Avskydda din fil".

upload password protected excel online to crack

Steg 3: Ladda upp din fil och klicka på nästa, din fil kommer att låsas upp inom kort.

excel file password crackeronline successfully

Slutsats

Vi har diskuterat några av de bästa sätten att knäcka Microsoft Excel-lösenord, du kan prova dessa lösningar på arbetsböcker och kalkylblad. I slutändan har vi också rekommenderat en utmärkt allt i ett Excel-knäckningsverktyg du kan använda om andra metoder misslyckas för dig.

PassFab for Excel box
  • Återställ lösenordet för Excel-filen för att öppna
  • Ta bort Excel-begränsningslösenord för redigering
  • Ta bort skyddet av Excel-arbetsbok och -ark utan lösenord
  • Stöd Microsoft Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 och mer