Hur man kringgår administratörslösenordet på Windows 10/8/7

Jag har glömt mitt administratörslösenord, kan inte hitta papperet jag skrev det på och kan inte komma in i BIOS. Hur kan jag kringgå administratörslösenordet?

Glömt Windows Admin-lösenord är ett problem. Eftersom du inte kan komma åt din dator om du anger administratörskonto som inloggningslösenord. Dessutom kommer ditt Windows-system att inaktivera de flesta funktioner. Du kanske undrar om olika versioner av Windows kringgår lösenord på samma sätt. Ärligt talat, det är ingen skillnad. Utan dröjsmål, låt oss följa inlägget för att lära oss hur man kringgår administratörslösenord på Windows 10/8/7.

Metod 1. Gratis sätt att kringgå administratörslösenord på Windows 10/8/7

Innan du provar sätten nedan måste vi berätta att det bara passar de användare som inte glömt sitt gamla administratörslösenord. Om du har glömt lösenordet, läs del 2 direkt.

1. Använd Windows Local Administrator Password

Windows Local Administrator är ett inbyggt verktyg som du kan använda för att hämta ditt lösenord.

Steg 1: Öppna din inloggningsskärm och tryck på "Windows-tangenten" + "R" för att öppna dialogrutan Kör. Skriv netplwiz och klicka på enter.

Steg 2: Avmarkera rutan - Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn. Scrolla ner och klicka på "Ansök".

Steg 3: Det leder dig till dialogrutan Ange nytt lösenord. Skriv in ett nytt lösenord och klicka på "OK". Varje gång du loggar in kommer du att dirigeras till det lokala administratörskontot, med vilket du kommer att kunna logga in utan att ange lösenordet.

2. Använd Super Administrator Account

Många vet inte om det men du kan kringgå administratörslösenordet med hjälp av Super Administrator Account, som är tillgängligt i alla Windows-versioner.

Stäng av din låsta dator och slå på den igen, så att välkomstskärmen för start visas. Tryck på Skift-tangenten fem gånger, vilket kommer att aktivera Super Administrator-kontot. Klicka på kontot och gå till kontrollpanelen. Ändra lösenordet och starta om datorn.

Av alla metoder som diskuteras i artikeln är PassFab 4WinKey den enklaste att använda och bekvämast. Det är det bästa Windows-lösenordsverktyget du kan få och säkerställer att du kan återställa alla filer du behöver på olika sätt. Du kan till exempel använda en CD/DVD för att återställa ditt lösenord.

Metod 2. Förbigå administratörslösenord på Windows 10/8/7 med PassFab 4WinKey

PassFab 4WinKey är ett av de mest populära Windows-lösenordsåterställningsverktygen som kan användas för att kringgå administratörslösenord på alla Windows-versioner. Genom att använda det kan du lösa ditt Windows-lösenordsproblem inom några minuter och hålla din data 100% säker. Dessutom får du skapa den startbara disken på Mac nu.

Följ stegen nedan för att komma igång:

Steg 1: Ladda ner PassFab 4WinKey på din tillgängliga dator, en dialogruta visas på din skärm. I den första delen väljer du startmediet - USB-enhet eller CD/DVD.

Steg 2: Klicka på "Nästa" och vänta en minut. När bränningsprocessen är klar, mata ut CD/DVD- eller USB-enheten och sätt i den i din låsta dator.

Steg 3: Starta om den låsta datorn och tryck på "F12" snabbt och upprepade gånger för att öppna Boot Menu och välj den startbara disken som första funktionen. Och avsluta sedan BIOS och starta om datorn igen.

Steg 4: Du kommer att se 4WinKey-gränssnittet. Välj ditt Windows-system och sedan alternativet "Ta bort kontolösenord". Välj sedan ditt låsta konto och börja kringgå Windows-lösenordet.

Programvaran kommer att göra vad den måste och informera dig när processen är klar. Mata sedan ut CD/DVD:n eller USB-enheten och starta om datorn. Du kommer att kunna logga in på din dator utan lösenord.

Här är videon för dig.

Slutsats

Vi har samlat tre effektiva sätt för dig att kringgå administratörslösenord på alla Windows-versioner. Jag tror att du mnst löst ditt problem nu. Förutom att kringgå administratörslösenord kan PassFab 4WinKey också hjälpa dig återställ Microsoft-lösenordet på Windows 10. Meddela oss om du har ytterligare frågor.

Uppdaterad på / Postat av Shirley Howard till Amp artiklar / Följ @ Shirley Howard